Voortbouwend op een sociaal functionele verklaring van gecommuniceerd emoties

13-01-2015 10:38

Eerder onderzoek naar de communicatie van emoties heeft gesuggereerd dat onderhandelaars krijgen hogere uitkomsten als ze communiceren woede parajumpers antwerpen dan wanneer ze communiceren geluk want woede signaleert hogere limieten, die op zijn beurt leidt tegenstanders te geven. 

Voortbouwend op een sociaal functionele verklaring van gecommuniceerd emoties, de auteurs aantonen dat de gedragsconsequenties van gecommuniceerd woede sterk afhankelijk structurele kenmerken van de onderhandelingssituatie. De resultaten van 3 experimentele studies op ultimatum onderhandelingen bevestigen het idee dat parajumpers outlet antwerpen woede gecommuniceerd signaleert hogere limieten en die emotie effecten zijn afhankelijk van de verwachting onderhandelaars 'dat lage aanbiedingen zullen worden afgewezen. 

De gegevens kunnen ook duiden er echter op dat de communicatie woede in onderhandelingen kan averechts werken. De bevindingen parajumpers verkooppunten antwerpen suggereren dat de onderhandelaars die woede communiceren lagere uitkomsten kunnen verkrijgen (a) wanneer hun tegenstander een mogelijkheid om hen te misleiden tijdens de onderhandelingen en (b) wanneer de gevolgen van het verwerpen aanbod van de tegenstander zijn laag. Samen genomen, het huidige artikel onthult de randvoorwaarden van succesvolle communicatie van woede in de onderhandelingen. (C) 2008 APA, alle rechten voorbehouden.